Termeni si Conditii

Termeni si conditii de inchiriere auto

Inchirierea autoturismului se face pe baza unui contract semnat intre utilizator (locatar) si SC G&M BUSINESS RESOURCE SRL (locator). Recomandam citirea cu atentie a tuturor clauzelor contractuale. Locatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta inchirierea, daca va considera necesar, fara a fi obligata sa ofere explicatii. Utilizatorul (locatarul) este obligat sa indeplineasca toate conditiile inscrise in contract.

Rezervarea, garantarea rezervarii

Confirmarea in scris a autoturismului solicitat garanteaza disponibilitatea acestuia pentru perioada solicitata. Din motive obiective (ex: defectiuni ale autoturismului), dupa confirmarea rezervarii, firma isi rezerva dreptul de a schimba autoturismul cu un alt autoturism avand cel putin aceleasi caracteristici (clasa, dotari) cu cel ales initial.

Dupa confirmarea unei rezervari,  in termen de 72 ore este necesara plata unui avans de 50 EUR sau 100 EUR pentru garantarea acesteia. In momentul preluarii autoturismului, locatarul va plati diferenta pana la valoarea totala a inchirierii auto solicitate. In cazul neplatii avansului, ne rezervam dreptul de a anula rezervarea.

Varsta, acte necesare

Varsta minima a utilizatorului (locatarului) trebuie sa fie de 21 ani.

Acesta trebuie sa prezinte urmatoarele acte:

– permis de conducere valabil pentru categoria autoturismului inchiriat, valabil in Romania si emis de cel putin 1 an;

– act de identitate (eventual cu adresa stabila din Romania).

Sofer suplimentar

Orice conducator auto suplimentar trebuie sa indeplineasca cel putin aceleasi conditii cu titularul contractului de inchiriere, fara a fi taxat suplimentar. Pentru inchirieri obisnuite sunt acceptati maximum 2 soferi.

Durata inchirierii

Minimul perioadei de inchiriere este de 24 ore. Intarzierea pana la 2 ore peste 24 de ore nu va fi taxata suplimentar. Intarzierea intre 2 si 6 ore va fi taxata cu 50% din tariful unei zile de inchiriere, iar intarzierea cu mai mult de 6 ore va fi taxata cu 100% din tariful unei zile de inchiriere.

Preluare / predare auto

Utilizatorul (locatarul) va prelua autoturismul spalat si cu rezervorul plin si il va preda tot spalat si cu rezervorul plin; altfel va achita 10 EUR pentru spalat si 1 EUR + TVA per litru de combustibil lipsa. Preluarea / predarea auto se face fara suprataxa pe raza orasului Iasi, iar pentru alte locatii (alte orase, aeroporturi) se vor aplica taxe de dislocare conform ofertei. Preluarea / predarea auto in afara orelor de program ale agentiei se va taxa cu 10 EUR. Programul de lucru normal pentru care nu se taxeaza suplimentar este: Luni – Vineri: 09:00 – 19:00, Sambata: 09:00 – 13:00.

Tarife, garantie materiala, mijloace de plata

Tarifele oferite sunt in EUR/zi si includ chiria autoturismului (cu limita de kilometraj), uleiul, intretinerea, asigurare STANDARD.. Combustibilul nu este inclus in tarif. Tarife speciale sunt disponibile la cerere (ex: pentru inchirierea pe o perioada indelungata, pentru inchirierea in afara Romaniei).

Pe langa contravaloarea chiriei se va achita si o garantie materiala cuprinsa intre 100 EUR si 1000 EUR, suma ce va fi returnata utilizatorului  (locatarului) la predarea in bune conditii a autoturismului inchiriat.

Plata serviciilor de inchirire auto se face anticipat, in EUR sau LEI, cu numerar, virament bancar sau cu una din cartile de credit acceptate (VISA, Mastercard).

Limita de kilometraj

Tarifele oferite includ o limita de kilometraj, astfel:

– max. 600 Km/zi pentru inchirieri de 1-3 zile;

– max. 500 Km/zi pentru inchirieri de 4-7 zile;

– max. 400 Km/zi pentru inchirieri de 8+ zile.

Depasirea acestei limite de kilometraj se va taxa cu 0,2 EUR/Km.

Asigurari disponibile

STANDARD Asigurare SCDW
 – inclusa in tarifele de inchiriere
– include asigurare RCA si asigurare CASCO (dauna si furt) cu fransiza
– se depune intreaga garantie
 – contra cost +10 euro/zi
– include asigurare Standard + jante/capace roti, anvelope si parbrizul masinii
– responsabilitate redusa in caz de dauna sau furt
– garantia se reduce cu 50%
 Riscuri neacoperite:
– jante/capace roti, anvelope
– parbriz masina
– interior masina
 Riscuri neacoperite:
– interior masina
 In caz de dauna sau furt se retine 100% din garantia depusa la preluarea masinii. In caz de dauna (cu exceptia interiorului masinii) sau furt se returneaza intreaga garantiedepusa la preluarea masinii.

Servicii suplimentare

La cerere, contracost, se pot oferi servicii suplimentare precum sofer (tarif: 35 EUR/max. 8 ore; suplimentar: 5 EUR/ora; nu include cazarea soferului), inchiriere de GPS, scaun de copil, lanturi de zapada , etc.

Arie geografica

Inchirierea auto se face exclusiv pentru teritoriul Romaniei. Pentru inchirierea auto in afara Romaniei se aplica o grila tarifara diferita si este necesara o autorizare scrisa din partea locatorului. Din motive de siguranta, autoturismul poate fi monitorizat prin GPS.

Amenzi si taxe

Toate amenzile, taxele de drum, parcari etc. precum si contravaloarea intretinerii si a eventualelor reparatii pe perioada inchirierii vor fi suportate de catre utilizator (locatar). Pierderea documentelor autoturismului se va taxa cu 100 EUR, iar pierderea cheilor acestuia se va taxa suplimentar cu 200 EUR. Deteriorarea anumitor parti ale autoturismului inchiriat (jante, scaune etc) se va taxa conform contractului semnat.